Хасково

Дариха маски на хасковската болница. 218 са вече заразените в България, двама са в Стара Загора

218 са вече заразените с коронавирус в България, съобщиха вечерта от Националния щаб.

Новите случаи са 16. Двама са в Стара Загора, София – 7, Пазарджик – 4, по един в Плевен, Добрич и Варна. Няма пациенти в тежко състояние.

Хасковската фирма „Алиана“ е дарила на МБАЛ – Хасково 1 000 сертифицирани маски за многократна употреба от най-високия клас FFP3. Дарението е разпределено по всички отделения на лечебното заведение. МБАЛ – Хасково набира средства за закупуване на респираторни апарати, реанимационни легла и лични предпазни средства.

Банковата сметка е:

IBAN BG83RZBB91551085611229
BIC RZBBBGSF

Община Хасково е получила днес дарение от 5 000 предпазни ръкавици от адвокат Иван Минев. По изричната воля на дарителя те ще бъдат предоставени на ОД на МВР Хасково. Кметът Станислав Дечев е приел дарението с благодарност и е уверил, че дарителската воля ще бъде изпълнена.

Община Димитровград пък е получила първите си дарения в късния следобед вчера. 1 200 маски за многократна употреба са от Петър Дянков Делев с изричната воля да достигна до хората, които са най-уязвими от вируса – възрастните над 60-годишна възраст. Направена е организация чрез общинските социални служби „Домашен социален патронаж“, звено „Патронажна грижа“, които доставят храни и лекарства на самотни възрастни хора по домовете. Така маските ще достигнат до възрастните.

Хасковската фирма „Кондор“ е дарила моторни пръскачки „Мега Тоолс +WF-3“, с които ще се извършва ежедневна дезинфекция на трудно достъпни зони в обществени пространства.

Агенция „Митници“ предостави безвъзмездно на Български червен кръст 294 000 защитни маски за лице, отнети в полза на държавата. Стоките са задържани на 22 март на Митнически пункт „Капитан Андреево“.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button