Регион

Учител пусна безплатен онлайн курс за подготовка за матурата по английски

Преподавателят в димитровградската ПЕГ „Иван Богоров“ Калоян Добрев заедно със свои приятели създаде безплатен онлайн подготвителен курс за матурата по английски език през 2020 г.

Курсът е създаден заради ситуацията с коронавируса. Той включва 7 видео урока и 3 примерни теста, върху които абитуриентите получават моментална обратна връзка.

Добрев разказа пред Haskovo.info, че изработката на материалите, заснемането и обработката на видеото е отнело 6 дни. „За да осъществя проекта, получих съдействие от мои приятели от „Men’s Five“. Те заснеха и обработиха видеата. Първите два дни беше написването на съдържанието на клиповете, след това 2 дни снимки и около 2 дни обработка“, каза преподавателят.

Той очаква форматът на матурата да остане, защото не е променян от 2008 г. Все още обаче няма решение от МОН.

В момента и в димитровградската Езикова гимназия се провежда онлайн обучение. Добрев използва „Google Classroom“ и в момента преподава на 12 клас.

„Този курс, който реших да създам е изцяло на добра воля, тъй като реших да помогна с каквото мога за онлайн обучението“, допълни инициативният учител.

Подготвителният курс можете да видите Тук.

От Регионалното управление на образованието в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че вече имат указания от МОН онлайн обучението да продължи тази и следващата седмица. През втората седмица масово ще се взима и нов материал. Все още не е ясен форматът на матурите. Засега датите за провеждането на изпитите са 20 май за български език и литература, втората матура ще е на 22 май, а тези по желание ще са в периода 26 – 29 май.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин от Хасково
Гражданин от Хасково
24.03.2020 23:06 23:06

Браво, учителите, които една част от обществото не оценяваше, сега доказват , че са достойни, дори по време на изпитания. В миналото е било така, така е сега, така и ще бъде. Този човек е поредното доказателство!

Back to top button