Регион

Турското консулство с пакети храна и вода за шофьорите на 50-километровата опашка

Нова помощ започнаха да получават от снощи шофьорите на колоната преди турската граница. Това са пакети с храна и вода, платени от турското консулство.

В късния следобед служители на магазините на двата големи паркинга край Любимец и Свиленград започнаха да раздават на всички шофьори торби с храна и бутилки вода.

Храна

В пакетите има хляб, кавърма, кашкавал и вафли, обясни един от служителите, който участва в координацията на раздаването на помощите. Още вчера пристигнаха представители на турското консулство и поръчаха помощта. Ще раздаваме няколко дни на колкото успеем от шофьорите, обясни той.

Haskovo.info припомня, че вчера доброволци на Българския червен кръст започнаха да раздават кроасани и вода на шофьорите, а от Пътното управление осигуриха водоноска.

Колоната от тирове преди Капитан Андреево вече няколко дни е близо 50 километра и стига до Харманли. Обработват се значително по-малко камиони в сравнение с преди заради мерките, предприети срещу разпространението на коронавируса.

Храна

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button