Регион

Евакуират камионите от магистралата на бившето летище „Узунджово“

Временна мярка за изтеглянето на километричните опашки от тирове от магистрала „Марица“ обсъждат институциите.

Взето е решение товарните автомобили да бъдат пренасочвани към бившето летище „Узунджово“. Все още не е ясно кога това може да се осъществи.

На брифинг областният управител Стефка Здравкова, шефът на полицията Ангел Цанков и Областно пътно управление Радостин Ламбрев съобщиха, че предстои съгласуване между няколко министерства преди мярката да стане факт. Ще се използва основно пистата на бившето летище, която е с дължина близо 3 км. Ще бъдат осигурени необходимити санитарни мерки като тоалетни.

Пресконференция

Летището може да поеме около 3 000 камиона. Те ще се отбиват от магистрала „Марица“ през пътен възел „Димитровград“, а организацията е поверена на МВР и служителите на Тол управлението.

Въпреки че все още мярката не е съгласувана още днес започна разчистването на терена с тежка техника. Според Ламбрев е възможно организацията да се направи в рамките на следващите 2 – 3 дни.

Към момента има 1 200 камиона в процес на изчакване за преминаване през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи на брифинга на националния щаб директорът на ГД „Гранична полиция“ Светлан Кичиков. Водят се разговори между вътрешните министри на България и Турция да се облекчи трафикът и за по-бързо преминаване на камионите през пункта.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

11 коментара

 1. Сега вече ще ни го начукат корона вируса. 3000 тираджии , без тоалетна, бани пресекли цяла Европа. Направо да готвят цялата болница

  1. Какъв ти е проблем да няма да ходиш да им меришеш пръд….те!!!!!Ще им поставят химически тоалетни има и действащ водопровод както и обикновени тоалетни в бившето поделение!!!Ще им осигурят по-нормални условия, като се има предвид, че тези хора спазват 14 дневна карантина преди да вляат вТурция е много добро решение!!!!

   1. Това е несериозно , няколко хиляди души от рискови страни на куп близо до голям град..сам се сети какво следва..а ако има заразени познай каде ще ги докарат.

  2. Престъпни и Безотговорни действия спрямо хората в района и хасковлии!!!. Кой ще озапти тия шофьори да не плъзнат наоколо и из Хасково? Откъде идват, здрави ли са, ще осерат всичко, рай за проститутките които ибез друго необезпокоявани шетат покрай пътя… Кмете и ти областна управителке, обричате хората . като не ги иска Турция, ние защо се одупваме пак?????? Мизерници мръсни, къде ви е грижата за хората. Само празни и кухи приказки от тоя безгласен кмет

 2. тая заприлича на баба яга, няма ли някой да се престраши да и я …. обслужи

 3. За къф х*й са ни тия заразени тираджии сега е времето да се вдигнем на протест срещу тая тъпанарщина за да не ядем голия…..Че иначе дойдат ли тия ще пламне цялото село с короната и тогава не в хасково ами тук ще имаме кпп-та за да излизаме до магазина

 4. Нормалната реакция е след като Турция не ги приема и България да не ги приема на своя територия. Колкото тирове пусне Турция и България толкова да приеме. Не е необходима България да става инкубатор на корона вирус заради Турция.

 5. Проведоха смъртоносния футболен мач между италиански и испански футболни клубове,сега резултата е печален! Съберете тираджиите заедно,ако искате да получите същия резултат!Сега поне всеки си стои в кабината,минават покрай ОМВ, Шел,Мустафа,друга бензиностанция,после пак магазин на Бея,Амфора и Лукоил. По трасето на колоната имат няколко обекта,за да си вземат нужните им неща.

 6. Внасяхме боклуци от Европа,а сега и инкубатор за коронавирус ще направят! Пак ще се усвояват средства за свършена работа! В момента няма никакъв друг трафик,на колоната са си само тирове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button