Регион

В Харманли освободиха от наеми търговците в общински обекти

Търговците в общински обекти в Харманли, които са затворени в извънредното положение, се освобождават от наеми за периода от 13 март до отмяна на епидемичната ситуация.

Това е решил общинският съвет в Харманли, съобщават от общината. Освобождават се от такси и тези с маси и столове върху общински имоти. На предплатилите сумите ще бъдат приспаднати от следващото плащане.

С цел ограничаване на контактите се удължава срокът за заплащане на годишното обезщетение/наем за поставени временни гаражи в намален размер от 50 лв. годишно, с включено ДДС до 30 юни.

До 30 юни се удължава и срокът за ползване на 5% отстъпка от дължимата такса битови отпадъци при заплащане на годишния размер.

Сесията на общинския съвет се е провела при строги противоепидемични мерки.

Haskovo.info припомня, че заради опасността от разпространението на коронавируса в Хасково няма да има заседание на общинския съвет през март.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button