Регион

Храна, вода, маски и ръкавици раздават на шофьорите от опашката на границата

Храна, вода и предпазни средства за шофьорите на камиони от опашката на ГКПП „Капитан Андреево“ осигурява Съюзът на международните превозвачи.

Ще се раздадат 2 000 бутилки вода от 1.5 л, 5 000 кроасана, 1 000 маски, 1 000 чифта ръкавици и 1 000 дезинфектанта, съобщават от съюза. Помощта е безвъзмездна и се предоставя от членовете на браншовата организация в съвместна акция с Областната дирекция на МВР в Хасково. Те са доставени сутринта с транспорт, осигурен от съюза, като доброволци от страна на превозвачите ще помогнат също и за раздаването им на нуждаещите се шофьори. Подборът е съобразен с препоръките на властите и организациите с опит в оказването на помощ при такива кризи, като са проведени разговори и с браншови организации от турската страна.

Опашка

От Съюза на българските превозвачи изразяват надежда, че кризата с трудното преминаване на границата, ще намери бързо решение чрез преговори. Междувременно продължава подготовката на бившето летище „Узенджово“ да се превърне в паркинг за около 3 000 камиона.

Тази сутрин опашката на границата е свалена под 20 км. За последното денонощие през пункта са преминали 1 516 камиона, от които 515 на вход и 1 001 на изход.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button