Регион

Бойко Борисов от летище „Узунджово“: До утре тировете ще са тук – ВИДЕО

„До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на тирове“, каза премиерът Бойко Борисов.

Той посети бившето летище Узунджово край Хасково, където в момента се подготвя изграждането на буферен паркинг за стотици тирове от километричната опашка на ГКПП „Капитан Андреево“.

Летище

„От вчера сме провели над 50 разговора с турските ни партньори. Една част от проблема вече се решава. Над 400 тира повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем на нашите външни граници да спираме тировете“, каза още премиерът.

Борисов допълни, че в Европейския съюз има общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-голямото КПП между Европа и държави от третите страни, в случая Турция. Даже и в момента Екатерина Захариева, Емил Караниколов и Росен Желязков обсъждали с турското правителство възможностите.

На място днес се поставят химически тоалетни. Ще бъдат отворени временни павилиони за храна.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Спартак Попов
Спартак Попов
26.03.2020 17:58 17:58

Ха познайте на кого ще е фирмата, която ще отвори „временни пунктове за храна“ ? От три пъти !
След като одраха и усмърдяха пътя, сега идват да цапат и заразяват пред вратите на града!
Те да не си мислят, че някой ТИР-аджия ще им ползва химическите тоалетни ? Те са по-голям отврат и от тези в крайпътните паркинги от времето на Тато.
Ега ти и тъпаците !

Хасковлия
Хасковлия
26.03.2020 18:12 18:12

Махайте се от Хасково! Как може да допуснат тировете на прага на града – от цяла Европа да разнасят заразите в града ни! Кмета къде спи? Или защото е от Герб, не смее да каже и дума – нещастник!

`
`
26.03.2020 19:47 19:47

Узунджово ще стане развъдник на всякакви зарази.

Иван
Иван
26.03.2020 22:39 22:39

Бреий тва Хасково много голямо станало, чак до летището стигнало.

Back to top button