ВажноХасково

Училищата, детските градини и заведенията остават затворени до 12 април

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително.

Така на практика училищата, университетите и детските градини остават затворени. Предишната заповед беше до 29 март. Сега онлайн обучението продължава. Остава забраната и за масови мероприятия.

Остават затворени увеселителните и игрални зали, дискотеки, барове, заведения за обществено хранене, кафенетата, СПА-центрове, фитнес зали. Изключенията са хранителните магазини, аптеките, банките, застрахователните офиси, бензиностанциите.

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Трябва да се извършва дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания, допълват от здравното министерство.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button