Хасково

Първи случай на коронавирус в област Хасково – ОБНОВЕНА, ВИДЕО

Първи случай на коронавирус в област Хасково обявиха в 17 часа от Националния оперативен щаб.

Става въпрос за жена на 26 г., която е от маджаровското село Долно Съдиево, но живее в Хасково. Тя е приета в болницата в задоволително състояние с кашлица и температура. Била е докарана от съпруга й.

Жената е имала контакти с хора, завърнали се от Англия. Контактен с нея е съпругът й. Двамата живеят сами. Мъжът е под карантина. Предстои да му бъде взета проба, уточниха на брифинг от Областния кризисен щаб.

По данни на пациентката хората, с които жената е била контактна, са заминали за Турция. Те са били в Пловдив, а с тях семейството се видяло за кратко в Хасково.

В хасковската болница има нужните предпазни средства, увериха от Регионалната здравна инспекция. Днес е излязла още една проба на пациент, която е отрицателна.

21 са новите случаи. Има и първи случай в Кърджали. Общо заразените в страната са 264.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

59 коментара

  1. Тези с които е имала контакти и не са спазили карантина да бъдат осакатени. Лично бих го направил

  2. АБЕ ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА ИМ ЧУПЕТЕ КРАКАТА И КАТО ВИДИМ ПО УЛИЦАТА НЯКОЙ ДА КУЦА И ДА ГО ДОНАРИТАМЕ

  3. И ОЩЕ НЕЩО. МЕРКИТЕ НА ВЛАСТТА СА ДОБРИ. НО НАЛИ ЗНАЕТЕ , ЧЕ ДО ВСЕКИ ТЪПАНАР НЕ ЧОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ ПОЛИЦАЙ ДА ГО ПАЗИ КЪДЕ ХОДИ. НАРОДА Е ТАКЪВ. НЕ ГО БИВА В ПРАВИЛАТА

   1. Първо всички реваха и обиждаха държавата , нямало такава държава , тука нямало закони ,мафия, не се чувствали сигурни тук , и изведнъж като пламнаха другите държави за дни хукнаха да се прибират и да разнасят зарази , след което хем реват ,че нямало закони хем не ги спазват , няма карантини нищо не признават , могат да спазват чуждите закони ,а нашите не . За такива хора трябва да има моментално наказание със затвор. Заради тях умират хора !

  4. ДОБЪР ВАРИАНТ БЕШЕ ДОМОУПРАВИТЕЛИТЕ ДА СЕ ИНФОРМИРАТ ЧЕ ПРИ ТЯХ ИМА ХОРА В КАРАНТИНА. ТРЯБВА КОМШИИТЕ ДА ЗНАЯТ И ДА МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ ТАРИКАТИТЕ

  5. Според СЗО е наложително още да се разработи план за проследяване на хората под карантина.

 1. Доволни ли сте съграждани? Доволни ли сте , че разпространихте вируса? И не е само един заразеният а много повече хора които все още не са дали проби.. Но вие продължавайте да се разхождате! Продължавайте да си пиете кафето на вън ! Като ви тръщне на леглото вас и вашите близки тогава чак ще осъзнаете ситуацията .. Бива ли да сте толкова глупави ?

  1. Доволни ли сте съграждани? Доволни ли сте , че разпространихте вируса? И не е само един заразеният а много повече хора които все още не са дали проби.. Но вие продължавайте да се разхождате! Продължавайте да си пиете кафето на вън ! Като ви тръшне на леглото вас и вашите близки тогава чак ще осъзнаете ситуацията .. Бива ли да сте толкова глупави ? ТИ КАТО МОЖЕШ СИ СЕДИ У ВАС НИЕ НОРМАЛНИТЕ ЩЕ СИ СЕ РАЗХОЖДАМЕ ПОНЕЖЕ НИКОЙ НЯМА ДА МУ Е ЯКО ДА СЕДИ 24/7 ВКЪЩИ … ТАКА ЧЕ ПРЕДИ ДА СЪДИШ ПРЕМИСЛЯЙ ТОВА КОЕТО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАШ ГЛУПАВО ПОНЕ В ОЧИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ТЪЙ КАТО САМО ТОВА ВИ Е ГЛАВАТА НА ВАС ПОСРЕДСТВЕНИТЕ ХОРА „КАКВО ЩЕ КАЖАТ ДРУГИТЕ ИЛИ КАКВО БИЛО ТАМ “ ДА ТИ КАЖА ЕДНА ТАЙНА НИКОЙ НЕ ГО ЕБЕ КВО И КАК СЕ СЛУЧВА С ТЕБЕ ОСВЕН БЛИЗКИТЕ ТИ

   1. А като се разболее някой от семейството ти, ще оревеш света и Бойко ще ти е виновен. Да си егоист не е готино.

   2. Нормалните спазват карантината. Разбра се ,че това не е обикновен грип. Не се прави на безсмъртна

 2. „Имала контакт с близки от чужбина“ …. Те не са ли под карантина тези близки?!

 3. Коя е жената и дали може да се разбере с кого е имала контакт и къде е ходила???

 4. Е има ли значение дали има вече в Хасково?
  Беше въпрос на време
  Стига сте мрънкали всички и се подмивайте по-често и няма да се заразите и вие

 5. Цялата държава се жертва в едно общо усилие ама нямаха „сърце“ да спрат хората от чужбина да се връщат и сега сеят зараза която ние се опитваме да спрем, какво го раздават ларж в тея съдбовни времена, да ги бяха блокирали както направиха другите държави…

   1. Много си прав,реваха за тази чужбина,а защо не спират самолетите които тръгват и се връщат за чужбина,те няма да са първите които са се завърнали от чужбина ще има и още които ще се върнат в Хасковските и кърджалийските,един беше казал че това е още началото прав е бил човекът.Да спрат всичко да затворят селата и всичко друго.

    1. Виждам на видеото един потенциален носител на много вируси – журналиста,който преди години беше с плитка, а сега имал свой сайт.Който го познава,знае какъв е и неговите…наклонности.

   2. За тия няколко хиляди гастарбайтери ще страдаме пет милиона. Стана им трудно в чужбина и си домъкнаха болестите у дома. Безсрамници

  1. Тъпи предателски копелета…. Точно си дойдоха тук от чужбина за да влошат обстановката, и като мини пандемията ще си заминат обратно по чужбина. Прости хора… Простиии… Никой не ги иска точно сега.

   1. А като си харчиха парите тук, биваше. Близките ни работещи в чужбина са най-големият инвеститор в страната. Спрете се с тази омраза. Трябва обаче да се спазва карантина.

 6. Случаят е в „Бадема“.
  Ей,тия от чужбина дето се върнаха – линч за вас!!!!!
  Защо се върнахте?!

  1. Така ще стане и ще се множът. Гурбетчиите са много. Като им секнаха паричките и доприпкаха паразитчетата. Нали беше много хубаво в чужбината. А о още нещо. Аз да задам въпрос към управата ни градска. ЩЯХА ДА СЕ ЗИМАТ МЕРКИ В МАХАЛАТА, ЩОТО И ТАМ СЕ ПОНАПЪЛНИ. КЪДЕ СА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПАЗЯТ? ПАК СА НА ТУМБИ ЦЯЛ ДЕН ПО УЛИЦИТЕ.

 7. Сега да спазят закона и да глобят тези, които не са спазили карантината и са имали контакт с болната.

 8. Трябва да глобяват и хората,които се подлагат на риск и контактуват с хора върнали се от чужбина.Може би си е мислила мърлата ,че няма да я хване защото е млада.Проста та проста кой знае още с колко е имала контакти.

 9. Не разбраха,че времената не са разходки и срещи с роднини!Приберат се и хукнат по гости.

   1. КЪВ БУНТ БЕ ТЪПАК. ИМА ЗАРАЗНА БОЛЕСТ И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛА. ЕЙЙ .МНОГО ТЪПАЦИ В ТАЙ БЪЛГАРИЯ БРЕ

   2. До българина който, не може да пише на български и зове за война.Дай си номера и ще ти спретна такъв кютек,че няма да можеш и пишеш после.

 10. Тия кой ги изтърва изявления да дават?!
  Тъпииииии,та тъпи!
  Защо крият квартал и блок?!

 11. На главичката ми имам корона тоя алчен мангал Гелов и останалите със скъпите джипове и скъпите вили из Гърция идвайте да ми засмучите вируса,така или иначе за друго не ставате Тия първи ще се изпокрият

 12. Спокойно бе хора, няма страшно. Memento mori – помнете, че сте смъртни. Няма как да избягате от тая природна даденост. :)

 13. Единственото дето стана ясно,е че ако разчитаме само на тия трите „мисирки“ много сме закъсали

 14. Тия трите са толкова ТЪПИ че не знам как се оправят до вкъщи. А сетих се те си имат личен шофьор.

 15. Не ни трябва вирус , сами ще си умрем от ЗЛОБА скрити зад анонимни постове

 16. Къде е държавата на айрогарите, за да мери темперетура на всички пристигащи?Тези хора,които си тръгнаха за Турция вероятно от Пловдив са дошли с автобус,слд това са ходили по магазини в Хасково/може би/ и след това са си заминали с автобус.В задачата се пита по пътя си от айрогара Пловдив до границата с Турция/а и в самата Турция/ с колко хора са контактували?! Къде е държавата!!!

 17. Много препинателни знаци,ама не на място.Ама тая АЕРОГАРА,как не си я запомнил в трети клас, не знам.

  1. Първо всички реваха и обиждаха държавата , нямало такава държава , тука нямало закони ,мафия, не се чувствали сигурни тук , и изведнъж като пламнаха другите държави за дни хукнаха да се прибират и да разнасят зарази , след което хем реват ,че нямало закони хем не ги спазват , няма карантини нищо не признават , могат да спазват чуждите закони ,а нашите не . За такива хора трябва да има моментално наказание със затвор. Заради тях умират хора !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button