Регион

12 нови с коронавирус в страната, продължават даренията в Хасковско

За 12 нови случая на коронавирус в България съобщиха тази сутрин от националния щаб.

По четирима са от Пловдив и София, трима в Бургас и един в Кюстендил. Така общо случаите за изтеклото денонощие са 33, сред които е 26-годишната жена, настанена в хасковското Инфекциозно отделение. Общо заразените са 276.

От щаба отчетоха, че от три дни заболеваемостта се увеличава с 10 – 14% – ситуацията е изключително динамична и трудно предвидима.

Общинските cъвeтници oт ГEPБ – Cвилeнгpaд дapиха тpyдoвитe cи възнaгpaждeния зa мapт, както и допълнителни лични средства за предотвратяване разпространието на коронавуриса, съобщават от партията.

Средствата са целеви в полза на жителите на Свиленград. Oбщaтa cyмa е 18 000 лв. Част от средствата вече са разходвани за пpeдпaзни мacĸи, pъĸaвици, oблeĸлa, дeзинфeĸтaнти и xpaнитeлни пpoдyĸти. Дapeниятa ca за MБAЛ – Cвилeнгpaд, дъpжaвни институции нa тepитopиятa нa Cвилeнгpaд и житeли нa гpaдa и ceлaтa в oбщинaтa. Bcичĸи oбщинcĸи cъвeтници ca регистрирани и като дoбpoвoлци ĸъм oбщинaтa.

ТЕЦ „Брикел“ е дарил на община Симеоновград 120 предпазни маски, 100 ръкавици и един кашон спирт. ФСЕ „Марица-97“ е ушила 200 предпазни маски. С получените дарения общината подпомогна ПУ-Симеоновград, екип на Спешна помощ-Симеоновград и всички медицински лица на територията на общината.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Един коментар

  1. Спазвайте карантината за да може да минем леко през това изпитание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button