Регион

Поръчаха 20 защитни облекла за медиците в димитровградската болница

Община Димитровград е поръчала 20 защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ „Св. Екатерина“, съобщават от кметството.

Облеклата са изработени от плат, третиран със сребърни йони и импрегниран срещу влага. Очаква се те да бъдат доставени в понеделник.

Към момента 175 души са под домашна карантина в община Димитровград. От кметството призовават за стриктно спазване на карантината.

От вчера има още 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броят на покритите входове в многофамилни жилищни сгради става 250.

За селата и Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях нуждаещите се поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се извършва по няколко пъти на ден.

От кметството благодарят на общинските съветници от ГЕРБ, които са дарили възнагражденията си за закупуване на апаратура и медикаменти за болницата.

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button