Хасково

Отрицателни са пробите на медиците, приели жената с коронавирус в хасковската болница

Отрицателни са пробите на медиците в Инфекциозно отделение, приели 26-годишната жена с коронавирус, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов.

Изследвани са 10 проби от медицинския персонал и от пациент. Всички са отрицателни. Вчера са приети двама пациенти, от които ще се вземат проби за изследване. Те нямат връзка със случая с жената с коронавирус. Тя е в добро състояние.

Нейният съпруг няма симптоми. Той е под карантина в дома си. Засега няма да му бъде взимана проба за изследване. Под карантина са и други контактни, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

Междувременно служителите в предприятието, в което е работил мъжът, са пуснати в отпуск.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

26 коментара

 1. защо нямя да се вземе проба на съпруга на заразената в Хасково, това че няма симптоми не означачва, че не е вирусоносител

 2. Не е правилно на контактните лица да не бъде взимана проба за коронавирус. Особено на съпруга. Не е сериозно.

  1. Става сериозно , когато се натовари здравната система от подобни КОМЕНТАТОРИ и хипохондрици като вас ! Контактни сме всички , които дишаме въздуха на тази планета , но не сме тръгнали да се изследваме и да постваме в Интернетааа , ах този ИНТЕРНЕЕЕЕТ , побърка лабилните и разклати здравите уж хора !!!

 3. На медицинските лица взели 10 проби, защото приели жената преди ден а на съпруга не, че живее с нея. Извръщение. Да не би медицинските лица да са имали симптоми.

  1. Този В.Иванов като какъв коментира :: роднина ли е, колега ли е , Любовник на въпросната пациентка ли е , абе човек , я се успокой моля , недей се излага повече !!! Да вземеш да си премериш температурата , че от стрес отслабвал имунитета и те нападат всякакви подобни Низши твари !!!

 4. Проблема е в трите дами от Хасковския брифинг, явно некомпетентноста наделява.

 5. Много странно жената е болна с коронавирус а мъжа и 3ти ден не го изследват !!!
  Нека някой да излезе и обясни защо ???

 6. Редно да се каже къде е живяла жената и кой мъжът? Няма как той 14 дни да си стои вкъщи и да не излиза, нали ако е от твоя блок трябва да знаеш, да се дензифекцирам

 7. Медиците, 10 на брой, които са били с маски, ръкавици и защитни облекла и нямат симптоми – са тествани. Съпругът, с когото болната живее в едно жилище и спят в едно легло – няма нужда за се тества. А ако е с отрицателна проба ще си отдъхнат поне 100 души колеги и техните семейства. Някой май се страхува от резултата. Не знам, не знам….

  1. „Случайно минаващ“ или слабо разсъждаващ , преди да коментиращ 10-те медици , поразмърдай девствения си мозък да спреш да обсъждаш Диагностичното и терапевтично поведение на Медицинските лица , не ти прави чест !!! Задръстихте мрежата с Простотиииииии !

 8. При такова поведение на здравните власти , явно жената не е наистина болна. Друго обяснение е направо престъпна небрежност.

 9. Направете тест на мъжа, за да са спокойни колегите му. Или поне да знаят, че е заразен и да вземат мерки.

  1. По данни от колеги на мъжа, той е имал температура няколко дни и след това е отишъл на работа. Пълна безотговорност, прости хора и сега как няма да се изследва????

 10. Защо никой дава информация за жената / която беше с коронавирус /
  Да не се окаже че е здрава и всичко е измама !
  Защо не изследват мъжа и за да се разбере има ли вирус или няма ?
  Целия град се държи в напрежение ! Защо ?
  Искаме отговори ?

  1. ПИМ -а не е целия град , но ако сте толкова напористи на път сте да се сетите за имената и дори за ЕГН-то на пациентите в цялата болница – Уникални клюкари !!! Нямате вируси , а бръмбари в главите !

 11. Според мен това медийно облъчване има някаква друга цел, която най вероятно е наложена от ония танините общества ( притежаващи и медиите ) ръководещи света, както на тях им е удобно. Като се замисли човек възникват доста въпроси, които карат човек да започне да се съмнява. Интересно е защо не са обявили по – подробно какви са били резултатите на тестваните контактни лекари в Хасковската болница, а и в другите такива болници. Дали пък не крият нещо?! Може вече да са преболедували и да се окаже, че по – голямата част от тях са с анти тела при теста, но тази информация ни се спестява, незнайно защо. Те просто са били тествани и всичко е ОК, това вероятно е „достатъчната информация“ която ни дават. Замислете всичко започва да става доста странно и интересното, е че си играят със страхът на хората от най – лошото.

 12. Съпругът работи в една от големите фирми в Хасково.Осигуровките,които се плащат всеки месец са големи за 800-1000лв и накрая когато имаш жда от помощ ти отказват.Господ да ни пази и бързо възстановяване на болните.Всеки може да е на тяхното място!Не го забравяйте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button