Регион

Дезинфекцират 20 км от магистралата, 18 нови заразени в страната

18 са новите случаи на коронавирус в България към 17 часа, съобщиха от националния щаб.

Така заразените в страната са 331, като починалите са шестима. В отговор на журналистически въпрос от щаба коментираха, че не е нужно засега да бъде тестван мъжът на 26-годишната жена с коронавирус в Хасково. Той е без симптоми и е изолиран в дома си.

Дезинфекция

В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-
километров участък от автомагистрала „Марица“ преди ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Дезинфекция

След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето
летище край село Узунджово АПИ разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. В понеделник се очаква почистването да приключи и веднага след това ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

На буферния паркинг край Узунджово е осигурено място за около 1 000 камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 2 000 камиона.

Дезинфекция

Продължава дезинфекцията на обществените места в Хасково, съобщават от общината. Периметърът на обеззаразените територии се разширява. Пръскат се с дезинфектанти и пространствата пред Първа, Втора и Трета поликлиника. Продължава редовната обработка с препарати на детските площадки, местата за отдих в центъра и в кварталите, откритите спортни съоръжения, които въпреки забраната, се ползват от някои граждани. Дезинфекцията се извършва от служители на „Екопрогрес“ и не се прекъсва през почивните дни.

Дезинфекция

Екипите на КОРЗ и Общинска полиция продължават с проверките по паркове, детски площадки, спортни зони, за да предупреждават хората, че е опасно да се събират на такива места и че това е забранено. Читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират за хора по паркове и детски площадки.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Изпрати новина

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button