Хасково

Намаляват новите свободни работни места в Хасковско

Новите свободни работни места, обявени през изминалата седмица в Хасковска област, са по-малко в сравнение с предходната, сочи справка в Агенцията по заетостта.

Сред тях са за шофьор на специален тежкотоварен автомобил модел „Актрос“ в Димитровград на срочен договор. Изисква се опит между 2 и 5 г. В Хасково пък се търси шофьор на лекотоварен автомобил за транспорт и обслужване на химически тоалетни. Договорът е безсрочен, като се изисква опит до 1 г.

В областния град има място за продавач-консултант за хранителни и други стоки с опит между 2 и 5 г. Търси се още технически изпълнител за изготвяне на технически паспорти на изделия, като се изисква владеене на английски език. Има и 4 места за окачествители на готова продукция с опит от 2 до 5 г. и английски език. Нови места има за чистач и шивач.

В същото време безработните се увеличават. Както Haskovo.info писа, в периода 16 – 23 март регистрираните нови безработни в областта са 370. Това са хора, останали без работа и в кризата с епидемията от коронавирус, както и такива, завърнали се от чужбина. От началото на март в региона са обявени общо 228 свободни работни места. За същия период на 2019 г. новите безработни са били 181.

Към 23 март общо безработните в Хасковска област са 6 894. Броят им е с 242 повече в сравнение с 23 февруари, когато са били 6 652.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

  1. За тези гастерарбайтери които се връщат от високоразвитите европейски държави а сега с най-много covid19, няма ли карантина а са ги пуснали на борсата да смъркат и кашлят ?

    1. За всеки, завърнал се от чужбина има две седмици карантина, но тя не се спазва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button