Регион

30 тона боклук събраха от магистрала „Марица“

30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3 дни в 20-километровия участък от автомагистрала „Марица“ преди ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край село Узунджово, АПИ почиства участъка от магистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. Агенцията апелира шофьорите да пазят чистота и в 20-километровата отсечка през 2 км ще бъдат поставени знаци, че е забранено изхвърлянето на отпадъци, като част от мерките за ограничаване на COVID-19.

Боклуци

В понеделник се очаква почистването да приключи и във вторник ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

На буферния паркинг край Узунджово вече е осигурено място за около 1 500 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно. АПИ има готовност да подготви терен за още около 1 500 камиона.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button