Хасково

31 вече се записаха за доброволци в Хасково

31 вече са се записали за доброволци в Хасково, съобщават от общината.

Телефонът за записване е 0884 840 222. Очакват се пълнолетни граждани, до 60-годишна възраст. След обучение и инструкции за безопасна работа те ще бъдат насочени в дейности за подпомагане на хората от общината и институциите за поддържане на реда и мерките за сигурност, въведени с обвяването на извънредното положение.

Дезинфекция

Във връзка с координацията на работата и по решение на МС и НСОРБ доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на общинските власти в няколко направления. Това са подкрепа на медицински заведения, на социални служби и РЗИ, на службите по реда и КПП-та в областните градове.

Продължават противоепидемичните мерки на община Хасково срещу разпространението на коронавируса. Днес екипите на „Екопрогрес“ дезинфекцираха местата за отдих и игра, както и междублоковите пространства в кварталите „Бадема“, „Изгрев“, парк „Днепър“, централна градска част. Работата продължава през целия ден, като на дезинфекция ще бъдат подложени всички места, където минават повече хора или се разхождат домашни любимци. Община Хасково напомня на всички граждани, живеещи в жилищни блокове, че дезинфекцията на общите части е задължение на етажната собственост.

Дезинфекция

За времето на извънредното положение всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаването на парични обезщетения при безработица спират да текат, съобщават от Регионалната служба по заетостта. Хората, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение. Подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок.

Агенцията по заетостта припомня, че регистрация в бюрото по труда може да се заяви и по пощата или по електронен път към бюрото по труда, в което търсещият работа желае да се регистрира по постоянен или настоящ адрес. Завление за регистрация може да се изтегли от сайта на Агенция по заетостта.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
₩
30.03.2020 11:30 11:30

31 доносници, които ще слухтят и донасят на милицията.

Maraya
Maraya
30.03.2020 12:07 12:07

1500 dolara ste vzemat ot amerika pomost

Гражданин
Гражданин
30.03.2020 15:27 15:27

Да напръскат и в ,,Република“. Тук не живеят само …. Стига само в другите квартали. Тука нищо.

Back to top button