Отсрочват наемите за общински жилища до края на годината в Димитровград

Регион

В Димитровград продължават с мерките в подкрепа на бизнеса и хората в кризата с коронавируса.

Сред новите мерки е отсрочване плащането на месечните наеми за общински жилища до края на годината. От общината освобождават от такса „тротоарно право“ фирмите, които не са работили за времето на извънредното положение. Те трябва да подадат заявление-декларация за съответния период.

В разработения от кмета Иво Димов пакет от икономически мерки в подкрепа на бизнеса в общината влиза още освобождаването от такси на търговците на Неделен пазар и Автомобилен пазар за времето на наложените ограничения от предприетите противоепидемиологични мерки. Освобождават се от наем на обектите, наематели на общинска собственост, чиято дейност е забранена от извънредното положение. Решенията вече бяха приети от общинския съвет. Удължава се и срока на плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни, както и на срока за плащане на данък върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.