Любопитно

Кинофестивалът „Защитени светове“ ще е онлайн

Шестото издание на фестивала на алтернативното кино „Защитени светове“ ще се проведе онлайн, съобщават от община Димитровград.

Причината е епидемията от коронавирус. Организатор е читалище „Марица – 2008“ в село Райново. Филмите, изпратени от участниците във фестивала, ще бъдат качени в канала на НЧ „Марица 2008“ в „YouTube“ – Тук, където ще бъдат достъпни за любителите на киноизкуството.

След 10 май селекционна комисия в състав Валери Добрев и Николай Апостолов ще отсеят изпратените филми в няколко конкурсни програми. Жури с председател проф. Станимир Трифонов и членове Светослав Драганов и Веселин Христов ще отсъдят победителите във видео-конферентна връзка, които ще бъдат обявени на 6 юни.

Наградният фонд е в размер на 2 000 лв. Ще бъдат присъдени Голямата награда „Защитени светове“, две първи награди, две втори награди и две трети награди за категориите природно наследство и културно наследство, както и награди за режисура, операторско майсторство и дебют. Всички отличени автори на филми ще получат наградите си по банков път.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button