Регион

Капитан Андреево и Капитан Петко войвода са част от „зелените коридори“

Два гранични пункта в Хасковска област са определени от правителството като част от „зелените коридори“ за доставка на стоки. Това са ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

На границата с Гърция за основни гранични пунктове са посочени „Кулата“ и „Капитан Петко войвода“, а като резервен – „Илинден“. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход. Между България и Сърбия е определен ГКПП „Калотина“, към Турция – ГКПП „Капитан Андреево“, а към Северна Македония – ГКПП „Гюешево“.

Преминаването през тези гранични пунктове на „зелени коридори“, включително всякакви проверки и здравни прегледи на шофьорите, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „зелени коридори“ трябва да бъдат отворени за всички товарни автомобили, превозващи всякакъв тип стоки, се казва в решението на правителството.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button