Регион

2 551 камиона вече преминаха през летище „Узунджово“

2 551 камиона са преминали през буферния паркинг на бившето летище „Узунджово“ от отварянето му до вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В същото време до ГКПП „Капитан Андреево“ са съпроводени 2 632 камиона. В охраната и съпровождането на тировете са ангажирани около 70 полицая и служители на ТОЛ и „Автомобилна администрация“.

В момента на паркинга престояват 72 камиона, които не са допуснати в Турция. Повечето са украински шофьори. Те се оплакват от условията на паркинга и че не могат да продължат, защото Турция не ги допуска, тъй като са под карантина. От полицията допълват, че проблемът е в процес на разрешаване от страна на МВР и Министерство на външните работи.

Временният паркинг е под постоянна полицейска охрана. На терена няма допуснат нито един криминален инцидент. Вече е осигурен кетъринг за водачите, чрез две желаещи да доставят храна фирми. Има поставени 30 химически тоалетни и 24-часово видеонаблюдение. Всеки влизащ ТИР се дезинфекцира.

Българският червен кръст раздава неколкократно безплатна храна и вода на водачите. БЧК има осигурено финансиране по 10 лв. на ден на шофьор, за да бъде обезпечено храненето им, допълват от областна администрация.

Паркингът беше инспектиран от областния управител Стефка Здравкова, директора на ОДМВР Ангел Цанков и директора на Областното пътно управление Радостин Ламбрев.

Камиони

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button