По 70 безработни на ден се регистрират в Хасковско

Хасково

През последните дни продължават опашките от безработни пред бюрата по труда в Хасковска област.

Средно на ден се регистрират по 60 – 70 нови безработни, съобщиха за Haskovo.info от службата по заетостта. Досега в региона няма подадено заявление по програмата за бизнеса 60/40. Предполага се, че работодателите още си подготвят документите.

Тази сутрин социалният министър Деница Сачева съобщи, че в страната вече има подадени 59 заявления по програмата 60/40. Очаква се до края на седмицата Европейската комисия да даде разрешения да започнат плащания на получилите одобрение заявления.

Само за ден в бюрата по труда в страната са регистрирани 4 700 безработни.

Сачева посочи, че общият брой на всички болнични листове към днешна дата е 176 086. Издадените болнични за карантина са 5 282, а тези с указания за коронавирус – 2 702. От началото на тази седмица дневно са издавани от 680 до 700 болнични.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  • Затворете бюрото по труда да не влизат там хора. Направете гише на вратата и хората да подават документите от там. И за чиновниците по добре и за безработните

  • Спазвайте дистанция и не се бутайте по бюрата по труда! Служителите по бюрата по труда са най-рисковии първи ще изгърмят защото правят ежедневен контакт със рискови групи от чужбина!

  • КОЛКО СЛУЖИТЕЛИ РАБОТЯТ В БЮРОТО ПО ТРУДА ЗАЩО САМО ДВАМА ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ . МОЛЯ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ В БЮРОТО ИМА И ДРУГ ВХОД .

    • Можеш да се регистрираш и онлайн , аз така направих. Без да вися по опашки. Ситуацията във страната е такава че колкото и служители да има все ще са недостатъчно защото регистрираните растът със всеки изминал ден. След месец всичко ще се нормализира .Освен това до колкото разбрах сроковете за регистрация са отменени .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.