Хасково

Раздадоха лаптопи и таблети на учители и ученици. По селата – материалите на хартия

51 лаптопа и 15 таблета за подпомагане на онлайн обучението са пристигнали от Министерството на образованието и науката, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Лаптопите са за учителите и са дошли миналата седмица. Те са раздадени и в областта вече няма учител без устройство за дистанционното обучение. Таблетите са пристигнали тази седмица и са за ученици, които нямат. Те също са раздадени, като се очакват още.

Училищата в Хасковска област са 77. В 55 от тях се провежда онлайн обучение. В 19 то е частично, защото не са обхванати всички деца. В 3 училища не се провежда онлайн обучение. Те са в селата Хлябово, Книжовник и Бисер. Тук учебните материали на децата се носят периодично от образователни медиатори, социални работници и учители, които са с предпазни средства срещу разпространяване на заразата от коронавирус. Взима се нов материал, като оценки не се поставят, допълниха от РУО.

Тази сутрин просветният министър Красимир Вълчев заяви, че сега се работи по сценария, при който децата ще са на училище от 14 май. Най-вероятно държавните зрелостни изпити ще се проведат на 30 май и 1 юни, а не на 20 и 22 май. Вероятно ще се предложи и отлагане на изпитите след седми клас за 13 и 15 юни. Изпитите след 4 и 10 клас на този етап няма да се отменят, но ще бъдат преместени на 29 и 30 май.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button