РЗИ разреши продажбата на храни от топлите витрини

Хасково

Топлите и студени витрини за храна и баничарници вече могат да работят, но при определени условия в Хасковска област.

От Регионалната здравна инспекция – Хасково вече изискват в търговските и производствените обекти храните, които се предлагат неопаковани да бъдат съхранявани зад стъклена или плексигласова преграда. Служителите в тези обекти задължително трябва да работят с предпазни средства. Алтернатива е опаковане пред клиента. Това може да бъде прилагано за храна, която не подлежи на последваща обработка при стриктно спазване на хигиенните норми.

Бизнес операторите, предлагащи храни, трябва да осигурят на служителите работно облекло и предпазни средства – маски и ръкавици, в определените от тях рискови зони. Ползването им е необходимо при пряк контакт с клиент, външни лица, при боравене с неопаковани храни, предмети и пари.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

9 коментара

  • Аз търся да закупя или да наема две лафки за мене и за жената. Ще ми разрешат ли отпред да продавам зарзават?

  • Та те не са спирали да работят и досега. Нали не сте слепи в извънредното положение. И тази на пазара и на “ Раковски“ също. Здраво дерат, не си поплюват и с цените. Слагат имитиращ продукт и продават баничка със сирене. Като факири са -как го правят – не знам. Проверете ги и вземете съответните действия. Не е хубаво да се лъжат хората.

  • Урааа, най-после. От 2 седмици не съм ял баничка зарад тия панирани паникьори.

    • Жената почва да продава наливна вода голяма ниша е от цяла България само в хасково го има този бизнес

  • Жената почва да продава наливна вода голяма ниша е от цяла България само в хасково го има този бизнес

  • Тези от РЗИ са за затвора. Баничките пръскат зараза на всякъде. С ръце пипат пари, връщат ресто и пипат и закуските. Никаква хигиена!

  • РЗИ нищо не правите.Тук в Хасково е само така.Всичко разделихте безотговорни сте много.

  • РЗИ нищо не правите.Тук в Хасково е само така.Всичко разреших те безотговорни сте много.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.