Още трима нарушиха задължителната карантина в Хасковско

Хасково

Още трима са нарушили задължителната 14-дневна домашна карантина в Хасковско, съобщават от прокуратурата.

На 31 март на контролно-пропускателен пункт екип на полицията е проверил лек автомобил, в който се намирал 19-годишен младеж. Установено е, че на 23 март той се върнал от Англия и бил поставен под карантина до 6 април. Младежът обяснил на полицаите, че отивал до магазин, за да си купува телевизор. Полицаите са го предупредили да не нарушава карантината и са го върнали на посочения адрес.

На 1 април полицаи са проверили адрес в хасковско село, където трябвало да спазва карантина 55-годишна жена. Те установили, че тя се намира в друго жилище, като я предупредили да спазва указанията на РЗИ. Жената се била върнала от Нидерландия.

На 2 април е проверен адрес в друго село, където трябвало да спазва карантината 25-годишна жена, завърнала се от Нидерландия. Тя била отишла до роднини на мъжа, с който живеела на съпружески начала в същото село. Обяснила, че искала да види баба му и останала в дома й 15 минути. И тя е предупредена да спазва указанията на инспекторите от РЗИ.

Делата са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. Наказанието за нарушаване на карантината е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.