Хасково

Хасковският окръжен съд няма да насрочва дела до края на извънредното положение

По всички входирани книжа в Хасковския окръжен съд се образуват дела, които не се насрочват до отмяната на извънредното положение, съобщават от ХОС.

Това се прави от 1 април по решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Всички изготвени съдебни актове ще бъдат обявявани, считано от 6 април и публикувани, но съобщенията до тях ще бъдат изпращани след отмяна на извънредното положение. Не се засягат правата на страните да обжалват постановените съдебни актове, тъй като до отмяна на извънредното положение в страната сроковете за обжалван и др. не текат. Същите ще започнат да текат от датата на връчване на съобщението за изготвения съдебен акт.

Извън изрично посочените съдебни производства в решенията на Съдийска колегия на ВСС от 15, 16 и 26 март в Окръжен съд-Хасково ще бъдат разглеждани в закрито заседание и всички производства по наказателни, граждански и търговски дела, които не подлежат на инстанционен контрол – по които съдебните актове са окончателни.

Делата за вземане на мярка за неотклонение и изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“ се разглеждат чрез видеоконферентна връзка през комуникационно приложение „Skype“ със задържаните в арестите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button