Хасково

Доброволци ще помагат при изплащането на пенсиите в Хасково

От 7 април екипи от доброволци от община Хасково ще съдействат на възрастните хора и на служителите на пощенските станции при изплащането на пенсиите.

Те ще следят за спазване на реда и за недопускане на струпване на хора и създаване на напрежение. Доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ ще дезинфекцират през няколко часа местата около пощенските клонове, където се събират повече хора. В селата пощенските служители ще бъдат подпомогнати от кметовете и от доброволци при необходимост. Там община Хасково вече осигури дезинфектанти за обществените места, които се посещават от повече хора.

Кметът Станислав Дечев и ръководството на регионалното управление Български пощи Хасково са уточнили съвместни мерки за сигурност във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите. По повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, се въвеждат допълнителни мерки на територията на пощенските станции в Хасково и селата. На клиентите, посещаващи офисите на Български пощи се препоръчва да носят маски. Стриктно трябва да се спазва дистанция от 2 метра.

Изплащането на пенсиите и социалните помощи ще се извършва по обявен график. За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции се въвежда приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12 часа. Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
55555
55555
04.04.2020 22:11 22:11

браво

Back to top button