Доброволци ще помагат при изплащането на пенсиите в Хасково

Хасково

От 7 април екипи от доброволци от община Хасково ще съдействат на възрастните хора и на служителите на пощенските станции при изплащането на пенсиите.

Те ще следят за спазване на реда и за недопускане на струпване на хора и създаване на напрежение. Доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ ще дезинфекцират през няколко часа местата около пощенските клонове, където се събират повече хора. В селата пощенските служители ще бъдат подпомогнати от кметовете и от доброволци при необходимост. Там община Хасково вече осигури дезинфектанти за обществените места, които се посещават от повече хора.

Кметът Станислав Дечев и ръководството на регионалното управление Български пощи Хасково са уточнили съвместни мерки за сигурност във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите. По повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, се въвеждат допълнителни мерки на територията на пощенските станции в Хасково и селата. На клиентите, посещаващи офисите на Български пощи се препоръчва да носят маски. Стриктно трябва да се спазва дистанция от 2 метра.

Изплащането на пенсиите и социалните помощи ще се извършва по обявен график. За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции се въвежда приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12 часа. Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Един коментар по “Доброволци ще помагат при изплащането на пенсиите в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.