Хасково

Според „Гугъл“ с 1/3 са намалели пътуванията за работа в Хасково

„Гугъл“ изнесе данни за ефекта от социалната изолация заради епидемията от коронавирус в България и по-големите градове на страната.

Обхванат е периодът от 16 февруари до 29 март. За това време в Хасково се отчита спад с 66% при посещенията на заведения, ресторанти, търговски центрове, библиотеки и музеи. По този показател Хасково напълно се припокрива с националната статистика.

Гугъл
Посещения на ресторанти, заведения, търговски центрове

Информацията съдържа и графики, на които ясно се вижда какъв е сривът след откриването на първи случай на заразата в страната на 8 март и обявяването на извънредното положение на 13 март.

Гугъл
Посещения на хранителни магазини, пазари и аптеки

С 43% е спаднало посещението на хранителни магазини, пазари и аптеки в Хасково. По този показател на първо място са в Разград, където посещенията са се свили с 66%.

Гугъл
Разходки в паркове и градини

Разходките по паркове и градини в Хасково са спаднали с 14%. Тук хасковлии са сред най-недисциплинираните в страната. Във Враца обаче са рекордьори с намаление на разходките само с 3%. За сравнение във Варна те са свити с 54%.

Гугъл
Преминаване през автогари и спирки

Преминаванията през автогари и спирки са с 67% по-малко в Хасково. В тази категория областният град е сред водещите в страната. На дъното е Стара Загора с едва 10% намаление на пътуващите.

Гугъл
Пътувания за работа

С 27% в Хасково са спаднали пътуванията за работа. В Разград за работа не пътуват само 10%, докато в Благоевград – 43%.

Гугъл
Присъствие в и около домовете

Увеличение има с 13% единствено по показателя, който отчита присъствието на хората по домовете си и около тях. Най-стриктни в изолацията са в Перник и Враца с увеличение от 21%.

За сравнение на национално ниво ситуацията е следната – с 66% са се сринали посещенията на заведения, ресторанти, търговски центрове, библиотеки и музеи, посещенията на хранителни магазини, пазари и аптеки са намалели с 36%, тези в паркове и градини с 32%, местата за публичен транспорт са с 58% по-малко посетени, пътуванията за работа са паднали с 29%. Увеличението при показателя за присъствието на хората в домовете си и около тях е с 11%.

„Гугъл“ разпространи заключенията от огромен масив данни за придвижването на хората от 131 държави в седмиците на пандемията от коронавируса. Данните не са изчерпателни и вероятно реалното положение е много по-драстично, защото са събирани от потребители, които са включили на смартфоните си Location History – услуга, която поначало е изключена. Спазени са правилата за анонимност, като информацията не съдържа местоположението на конкретен потребител, неговите контакти или придвижване.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.04.2020 16:29 16:29

Шпионите от гугъл да се шлякат изодзадзе

ужас
ужас
05.04.2020 8:45 8:45

Има една „смела“ директорка на училище в града- нея нито пандемия я плаши нито корона висуси някакви си – тя трябва да е първа във всичко, трябва да е най-организираната, най-оправна и всички да и го отчитат и да се мазнят. Болна за Болярово е тая. Но РУО стои и гледа сеира на учителите!

споко бе
споко бе
05.04.2020 9:16 9:16

Недейте така бе хора, и тя женицата гърла храни – пък те се и намножиха. Бизнеса с превозите замира – кой се вожи на такси в това тежко време. Паркингите из града са безплатни и приходите секнаха. А тя горката има пълна къща да храни. Директорската заплата е само спасението й. Тя кризата за всички е криза – ама за някои повече. Пък вие сте тръгнали от болестта да се страхувате. То учители колкото искате – ако едни се гътнат, други ще си назначи женицата. Още не е докарала половината Харманли и Любимец, а и родата е голяма… Хора за работа колкото иската. Айде СПОКО!

Аха
Аха
05.04.2020 11:49 11:49

Тя болестта „Луда крава“ не прощава на никоя директорка на училище. Особено на прости диктаторки от село.

!
!
05.04.2020 17:02 17:02

Да си смотана директорка на училище се иска голям талант. Особено ако си мислиш, че хора се управляват така както се гледат дините в бУстана. И ако го правиш само за да докажеш че ставаш за директор – работата е напълно изтървана! Една директорка на място в тази криза трябва да помисли за всички хора – не да ангажира само половината. И чак като им свършат отпуските на хората – тогава да се сети, че и те имат нужда от заплати! Една директорка на място, ще се отнася човешки в тази ситуация, в която всичко е ново и необичайно. Една директорка на място ще си познава персонала и ще разпредели работата по възможно най-щадящият начин, а не така че да умори едни от работа, а други да си клатят краката и да вземат високите заплати. Една директорка на място ще ще има умението да чува мнения различни от нейното мнение и дори да приема предложения! Но очевидно РУО предпочита ЛУДИ ТИРАНКИ, дето да гърчат народа пък те да лапат. Да ви приседнат дано подкупите и почерпките! Един коронавирус ходи и той ще ви стигне!

Back to top button