Приемат 80 медицински сестри и акушерки в Хасково, стартираха онлайн кандидат-студентски изпити

Хасково

Приемът за медицински сестри и акушерки в хасковския Медицински филиал на Тракийския университет се очаква да бъде като миналогодишния.

50 са местата в специалност „Медицински сестри“ и 30 – „Акушерки“. Днес успешно преминаха първите онлайн предварителни кандидат-студентски изпити и тестове в Тракийския университет в Стара Загора. Сред кандидатите има и такива за хасковския филиал. Кандидатите са работили от домовете си заради затварянето на университетите и забраната за събиране на хора в извънредното положение.

Изпит

Непосредствено преди началото на всеки изпит, ректорът на университета доц. д-р Добри Ярков се е включил във видеоконферентните връзки с кандидатите. Следващите онлайн изпити са на 11 април. Университетът е сред първите висши учебни заведения в България, който вече провежда подобни онлайн изпити.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.