Учителка от Хасково събира храна за нуждаещи се семейства в кризата

Хасково

Хасковска учителка започва инициатива за подпомагане на семейства в нужда заради кризата с коронавируса.

Росица Хинкова събира хранителни продукти за хора, които имат затруднения да си набавят най-нужното. Тя обяви във Фейсбук намерението си да помага на крайно нуждаещите се – хора без доходи и работа.

Росица разказа пред Haskovo.info, че само днес с нея вече са се свързали 8 човека, които са изявили готовност да дарят хранителни продукти или средства за тяхното закупуване. Засега за пункт, където ще бъде раздавана храната е определен ресторант „Глинените гърнета“. В момента се издирват хора, които имат нужда от подпомагане като Росица вече има контактите на самотна майка с три деца, която се нуждае от помощ.

„Никак не е трудно да сме добри и да помагаме на някого, дори и с нещо мъничко“, казва Росица Хинкова, с която може да се свържете в социалната мрежа ТУК.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

7 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.