Хасково

Съдът гледа по „Скайп“ мярка за задържане на издирван от Гърция

Хасковският окръжен съд е разгледал мярката за неотклонение на българин, издирван от гръцките власти, съобщават от ХОС.

Това е станало чрез видеоконферентна връзка по „Скайп“ поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавирус.

Прокуратурата е поискала най-тежката мярка „задържане под стража“ за мъжа. Той е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест от Апелативна прокуратура – Тракия. Българинът е издирван за провеждане на наказателно производство за участието му в организирана престъпна група. Тук наказанието е 10 г. затвор. Той е разследван и за незаконно превеждане на хора през границата, за което наказанието е 15 г. затвор.

Спрямо българина у нас се води разследване за разпространение на дрога. По това дело той е под „домашен арест“.

Днес окръжните магистрати не са задържали под стража мъжа, защото са били представени медицински документи за изключително влошеното му здравословно състояние. Отделно той стриктно спазвал мярката „домашен арест“ и чрез специално техническо средство се установявал непрекъснат контрол на местоположението му. Така че нямало опасност да се укрие и да избегне евентуално предаване на гръцките власти. Съдът е определил най-леката мярка – подписка.

Това може да бъде обжалвано или протестирано пред Пловдивския апелативен съд.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button