Хасково

БЧК раздава хранителни пакети на нуждаещи се, фирма дари аерозолни кутии

1 903 нуждаещи се от Хасковска област ще получат хранителни пакети от 7 до 16 април, съобщават от Българския червен кръст.

Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг., съдържат 16 вида продукти – брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Хранителните пакети ще се предоставят с подкрепата на общините, като раздаването ще се извършва по домовете на хората. По време на започващото допълнително раздаване на хранителни помощи ще бъдат предоставени и информационни материали, съдържащи препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

Агенцията за социално подпомагане е определила следните допълнителни целеви групи:

• Лица, получаващи топъл обяд от общини, чийто договори по ОПЗ приключват през периода от 1 януари 2020 г. до 30 април 2020 г. , за област Хасково са включени вземащите топъл обяд в общините Стамболово, Тополовград и Хасково, общо брой включени 1322 лица.

• Възрастни хора над 65 години, живеещи сами, които съгласно препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса са определени като рискова от заразяване група и им е препоръчано да не излизат от домовете си, в тази група са включени общо 175 лица от цялата област.

• Лица, попадащи в обхвата на процедурата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ по ОППЧР 2014 – 2020 г. за област Хасково са включени общините Димитровград, Тополовград, Харманли и Хасково, или общо 345 лица.

• Хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, в т.ч., които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина, в тази група за област Хасково са включени общо 61 лица.

Седем аерозолни кутии от прозрачен плексиглас е дарила днес хасковската фирма „Пак Дизайн“, съобщават от община Хасково. Те действат като защитен щит на лекарите и медицинския персонал от капки и пръски, които могат да се освободят по време на интубация. Кутиите ще помогнат на лекарите да работят през отворите, без да имат пряк контакт с пациента и да бъдат предпазени от евентуално попадане на пръски и заразяване.

Волята на дарителя е тези аерозолни кутии, предоставени на община Хасково, да бъдат предадени на МБАЛ Хасково. „Пак Дизайн“ е дарила и 9 предпазни паравана от прозрачен плексиглас за фронт-офисите на община Хасково. Целта е гражданите, които получават услуги, да бъдат в сигурна среда и да нямат пряк контакт със служителите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button