Регион

8 нови заразени в страната, двама са отрицателни в Димитровград

549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа.

Днес са доказани още 8 нови случая, като всички са в София. Лабораториите продължават да работят.

201 са в болница, от които 26 са в интензивни отделения. Средната възраст на заразените е 47.7 г.

90-годишна жена с коронавирус е починала днес в „Пирогов“. Пациентката е страдала от диабет, сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест и други придружаващи заболявания. Общо починалите с коронавирус са 22.

Двама пациенти са били приети през уикенда в МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград с бронхопневмония. Пробите им са изследвани в лабораторията в Стара Загора и те са отрицателни, съобщават от кметството.

299 души в общината са под домашна карантина. Образувани са 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 9 са съставените актове през изтеклата седмица.

За медиците в димитровградската болница са доставени антибактериални защитни облекла и шлемове. Очаква се утре доставка на професионални респираторни маски със степен на защита FFP2.

Поръчани са специални лампи против вируси и бактерии, които ще бъдат поставяни в затворени пространства, където се ползват от много хора.

За всички общопрактикуващи лекари в общината са осигурени дезинфектанти, защитни шлемове и маски. Те ще им бъдат доставени утре в кабинетите.

Проверките по паркове, детски и спортни площадки и зони, където не трябва да има струпване на хора продължават. Глобите са при първо нарушение 300 лв., а при второ – 1 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Загрижен
Загрижен
06.04.2020 19:20 19:20

Затворете София!

Back to top button