Хасково

Ще изследват още трима от семейството с трима инфектирани в Хасково

Още трима души от семейството, в което вече има трима инфектирани в коронавирус в Хасково, ще бъдат изследвани. Това съобщиха на пресконференция в Областна администрация – Хасково.

Става въпрос за последните три доказани случаи на COVID-19. Първо беше установена положителна проба на 58-годишен мъж, а ден по-късно и на сина му – на 34 години и дъщеря му – на 33 години.

В това семейство има двама души, които са се върнали от Нидерландия и Норвегия на 19 и 23 март. Те са спазвали карантирата си, но мъжът и дъщерята са излизали от дома си. Заради наличието на възрастен човек и данни за оплаквания още трима души ще бъдат тествани, уточниха от РЗИ.

Към момента състоянието на 58-годишния мъж е тежко, но вече няма температура, синът и дъщерята са добре и предстои да бъдат насочени към домашно лечение. Те са били приети със симптоми, които вече отшумяват.

По-добре е и мъжът от Златоустово, който беше установен като положителен миналата седмица. След дни предстои да му бъде взета нова проба, която да установи дали той се е преборил с инфекцията.

Първата жена, потвърдена като инфектирана в Хасково, която вече беше изписана, е под 28-дневна карантина. Такава е наложена и на съпруга й. От РЗИ заявиха, че той не е бил тестван, защото не е проявил симптоми, каза директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова.

От началото на кризата с коронавируса 2 326 души са били с наложена карантина в Хасковска област. За 1 204 тя вече е отпаднала.

Днес няма нови пациенти в болницата в Хасково, които да са изследвани за коронавирус, уточни директорът на лечебното заведение д-р Георги Гелов.

Както Haskovo.info писа, няколко души са с установени антитела за коронавирус при бързите тестове в Хасково. Според РЗИ лабораториите са длъжни в такива ситуации да потвърдят пробите с PCR тестове и след това при положителен резултат тези хора да бъдат поставени под карантина.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
!!!!!!
!!!!!!
07.04.2020 10:20 10:20

В кой квартал на Хасково са тези безумци, които са си позволили да излизат по време на карантина? Сега да бъдат глобени и да си платят лечението!!! А бе хора осъзнайте вашата отговорност не само към вас но към другите?

Анонимен
Анонимен
07.04.2020 10:31 10:31

Na bacho kiro 23 taka kazaha doktorite haivan pazara

Анонимен
Анонимен
07.04.2020 10:50 10:50

Умните се учат от грешките на другите. Тъпака дори от своите не се учи. Много тъпаци по тия земи нашите живеят. Незнам как е в чужбина но тук тъпак до тъпака

₪
07.04.2020 12:30 12:30

Лапай, гербераст.

Анонимен
Анонимен
07.04.2020 13:01 13:01
Отговор до 

ахахахахха

Пациент
Пациент
08.04.2020 7:29 7:29

Най големия измамник в Хасково го направиха началник на болницата д-р Гелов.Смятайте че ще има много болни от коронавирос за да се взимат пари говоря специално за Хасково

Бб
Бб
09.04.2020 14:02 14:02

Цялата фамилия са заразени и брат му който живее на село и той е бил контактен но никай не взема мерки и като влезе в махлата ще ги питам

Back to top button