134 с актове за нарушаване на забрани заради коронавируса в Хасковско, 528 с предупреждение

Хасково

134 акта по Закона за здравето са съставили полицаи в Хасковска област от началото на извънредното положение, съобщават от Областната дирекция на МВР. 528 са предупредителните протоколи, а досъдебните производства са 44.

Екипи от служители на МВР следят спазването на противоепидемичните мерки и спазването на карантината. Нарушенията са констатирани след проверки в паркове, детски площадки, пешеходни зони и междублокови пространства, както и за забраната за пазаруване на хора до 60-годишна възраст между 8:30 и 10:30 часа.

Най-много актове са съставени в общините Димитровград и Свиленград – по 45. В Хасково и в Харманли те са по 20, 3 акта има в Ивайловград и 1 в Тополовград.

Ето и пълната статистика от полицията по общини:

  • Хасково – 20 акта, 55 предупредителни протокола
  • Димитровград – 45 акта, 116 предупредителни протокола
  • Харманли – 20 акта, 113 предупредителни протокола
  • Свиленград – 45 акта, 63 предупредителни протокола
  • Ивайловград – 3 акта, 47 предупредителни протокола
  • Тополовград – 1 акт и 134 предупредителни протокола

Общо 44 са досъдебните производства за нарушаване на карантина в Хасковска област до момента. От районната прокуратура в Хасково съобщиха за 6 нови случая. Двама братя на 23 и 30 години, върнали се от Австрия, отишли да се видят със свои познати зад жилищен блок в квартала, където пиели кафе. В районната прокуратура има общо 17 досъбедни производства.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.