Регион

Димитровград получи бактерицидни лампи, продължава дезинфекцията в Хасково

Община Димитровград получи първите бактерицидни лампи за превенция срещу заразата в закритите обществени места, съобщават от кметството.

„Тези лампи се ползват във вътрешни помещения за дезинфекция против вируси, бактерии и микроорганизми. Подобни лампи се ползваха в Китай по време на епидемията за дезинфекция на помещения, включително и автобуси. Лампата е леснопреносима и нашето намерение е да я ползваме в по-натоварени помещения. Същата ще бъде доставена и на МБАЛ „Св. Екатерина“, каза кметът Иво Димов.

Дезинфекция

Ултравиолетовите лъчи на бактерицидната лампа са с дължина на вълната 253 nm, мощност 30W и се захранва с 230V/50Hz. Дезинфекцията се извършва, когато в помещенията не присъстват хора. Работният цикъл на лампата е 30 минути.

Междувременно от кметството съобщиха, че събота и неделя ще се извърши първи от четирите етапа на пръскане на тревните площи срещу кърлежи.

Продължава дезинфекцията на обществени места в Хасково, съобщават от кметството. Обработват се терените около трите поликлиниките в града, местата, където се събират или минават повече хора – около пощата, в централна градска част, около аптеките и хранителните магазини, районите на спирките за градския транспорт, местата за отдих в парковете и междублоковите пространства, районите на зеленчуковия пазар, около кварталните магазини и пазарчета за плодове и зеленчуци.

Дезинфекция

Въпреки призива към хората, да излизат от домовете си само при неотложна работа, много хора излязоха днес, вероятно заради топлото време. Служителите на „Екопрогрес“ ще продължат да пръскат с дезинфекционни разтвори местата, които хората посещават, както и елементите от градската среда, до които се докосват най-често хората – пейки, фитнес-уреди на открито и др. Призивът на община Хасково е всеки да спазва възможно най-стриктно протиепидемичните мерки. Да се дезинфекцират домовете, жилищните блокове и общите части на кооперациите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тинчо
Тинчо
07.04.2020 18:10 18:10

Димитровград пак са напред. Хасковския кмет чака бати да ми каже. Той пръска с пръскачки? Ама такъв си го избрахме. Бай Добри 2!

Петър
Петър
07.04.2020 18:22 18:22

Браво, някой следи тенденциите за ефективно дезинфекциране, а ние тук в Хасково живеем в средновековието.. :(

Дефицитен
Дефицитен
07.04.2020 18:26 18:26

То такива лампи вече никъде не може да се намерят, аз от един месец търся…

Петър
Петър
07.04.2020 18:35 18:35
Отговор до  Дефицитен

Голям „ДЕФИЦИТ“ всеки малко грамотен човек, може да си ги намери в интернет…

Каунь Нещастен
Каунь Нещастен
07.04.2020 18:50 18:50

Димитровградчани поне случиха на кмет, ние тука трета греда удряме..

Back to top button