Хасково

Църквата няма да раздава върбови клонки на Цветница

Тази година Благодатният огън няма да дойде от Йерусалим за Великден, няма да има и върбови клонки за Цветница, решиха от Светия Синод след среща с премиера Бойко Борисов.

Това се прави, за да се ограничи разпространението на коронавируса в страната. Благодатният огън е запазен в България от миналата година. Тази година на Цветница църквата няма да раздава върба и цветя.

За да не минават миряните под маса на Разпети петък, от Светия Синод предлагат да се държи плащеница на входа и хората да минават под нея.

Службите на Великден ще бъдат пред храмовете, а служителите на храмовете ще носят предпазни средства. Полицаи ще помагат да няма струпвания на хора.

„Аз не съм духовно лице и мога да призова българите да не отиват в църквите. Владиците ми казаха, че има много хора, които са унили, отчаяни. Има хиляди, които отиват заради традицията – тях мога да ги призова да не отиват. Църквите ще светят, ще си извършват литургиите. Камбаните ще бият, те са ни спасили и от робството. Упованието и силата на народа са много важни“, каза премиерът Бойко Борисов.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.04.2020 15:32 15:32

Наред със свободата на хората потъпкваме и вековни традиции!!Господ да пази България!!

Back to top button