Полицията затяга контрола по КПП-та, пожарната откри нарушения в църквите

Хасково

От полицията засилват контрола по Великденските празници, предупреждават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Полицаите обсъждат със свещениците организацията на богослуженията в условията на усложнена епидемиологична обстановка. Около храмовете ще бъде засилено полицейското присъствие за да се избегне струпването на хора.

По контролно-пропускателните пунктове на изходите на Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград ще се следи стриктно за режима на преминаване. Целта е и да не се допуска събирането на хора на места и тържища за продажба на животни.

Традиционно пожарникарите проверяват храмовете. Сред най-честите нарушения са липсата на достатъчно изправни уреди за първоначално пожарогасене, затворени или заключени евакуационни изходи и използване на неизправни отоплителни уреди. Пожарникарите са извършили допълнителни инструктажи на църковните служители за стриктното съблюдаване на противопожарните правила.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

  • Кога най-после ще изкарате военните да помагат на полицаите по КПП-тата? Така и така нищо не правят и в 16,30ч в къщи! И накрая на месеца ще вземат заплата колкото полицаите които са на пътя.

  • КПП-тата са пълна пародия – никаква проверка кой си, от къде си и защо идваш, помахване с ръката и айде давай…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.