Премиерът в Хасково: Важно е да съберем пари да изкараме кризата, после ще са нужни милиарди – ВИДЕО

Хасково

Премиерът Бойко Борисов посети хасковска фирма, която е започнала да произвежда защитни маски.

След разходка из производствените помещения Борисов заяви, че продукцията е качествена и той е дошъл да подкрепи бизнеса и работниците.

Тази продукция в момента спасява животи и е оценена в цяла Европа, коментира Борисов.

До края на април България отново ще кандидатства за Еврозоната. Не трябваше да се огъвам за чакалнята на Еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатсвтаме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити, каза още премиерът Бойко Борисов.

Ще съберем пари, за да прекараме кризата. Но след това ще са нужни много милиарди. Сега е важно да мине периодът на кризата, смята премиерът.

Всичко със зелените транспортни коридори е наред. Турция взе решение да третира българските шофьори като турските и няма проблеми. Аз съм затова – да се поправят проблемите, обясни Борисов.

Той отказа да коментира изказвания на президента Радев. Те ни нападат, ние се опитваме да се отбраняваме, каза той. Ние никога не сме казали една дума, а той вчера излъга и аз се заклевам във внуците си, каза Борисов като имаше предвид разговори между двамата за ветото на закона за извънредното предложение.

Днес сме взели решение за предпазни средства и 30 000 PCR теста от Южна Корея. 1 000 000 теста сме поръчали на Европейската комисия, но физически ги няма, в нито една държава, затова няма как масово да тестваме на този етап. Възложил съм да вазстоновим института по микробиология, за да можем ние да си правим тестове, каза още Борисов.

Собственикът на хасковската фирма Въчо Парасков разказа пред Haskovo.info, че от 24 г. се занимава с текстил. Малко преди 13 март фирмата е започнала да шие маски за служителите си. След обявяване на извънредното положение започва и масовото производство. Дневно се шият по 4 000 маски. Те са два вида – текстилни и филтърни. Първите мостри вече са одобрени от Германия, като се очаква и заявката на поръчки. Фирмата няма съкратени работници в кризата.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

14 коментара

 • по време на „пандемия“, това ли е първата задача-да влезем в еврозоната, не е ли по-важно да оцелеят хората и бизнеса?

 • пълен бастун ,само знае да краде и лъже и да изопачава думите на други хора и манталитета му е като на мутра от 90-те години

 • Незабавно трябва да се дезинфекцира града след тоя бацил,той е по опасен и от коронавируса!

 • Браво, премиера поне прави нещо за разлика от оня боклук където дава интервюта на Хекимян и то предварително записани!

  • И сигурно щот прави нещо, та затова си безработен. Ходи ли днеска да посрещаш краля-слънце? Заблуден, болен, облъчен мозък.

 • България не я приемат нито в Еврозоната, нито в Шенгенското пространство именно заради този премиер.

 • Като премине пандемията ще носите маски вместо прашки.
  За всичко е виновна Корнелия а бойко кога ще удари по масата и спре да слуша слухове и лакардии.

 • Той Ви показва, трябва да се работи, а не да си или прекривате онези ми ти работи и после беж зайо да бягаме. Доста омирисахте обстановката, крадливо невежество и се самозатворихте. Това е също признак, на никаква култура и липса на възпитание.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...