Хасково

Маските отново задължителни на всички обществени места

Предпазните маски отново стават задължителни на всички обществени места със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, която може да прочетете ТУК.

Преди време той издаде подобна заповед, която малко-по-късно отмени заради липсата на обществен консенсус. Сегашната заповед е в сила от 12 до 26 април.

Всички хора трябва да са с маски на закрити или открити обществени места. Тук влизат транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др. Хората, които нямат маски, могат да си покриват носа и устата с кърпа, шал и др.

Haskovo.info припомня, че остават забраните за разходки в паркове, градски градини, детски и спортни площадки. Забранено е струпването на хора. От полицията активно налагат глоби на нарушители. Напускането и влизането в областните градове става само по основателни причини. На хората се препоръчва да излизат единствено до магазина и аптеката. От правителството призоваха по Великденските празници да не се ходи на църква, за да се избегне разпространението на заразата от коронавирус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
🔘
🔘
11.04.2020 18:28 18:28

И сега няма обществен консенсус за маските.

Рамадан,белята!
Рамадан,белята!
11.04.2020 22:40 22:40
Отговор до  🔘

Браво,на,всики,партии,и,организасии, като,дбамии,и,църкви,които ,раздатоха,безплатни,маски,на, своите,блиски,а,забедните,маските, с,пари,защото,те,са,продти,и, глупаси,браво!

Анонимен
Анонимен
11.04.2020 19:58 19:58

Аз ще я сложа на врата да се вижда че имам!!Само ако се размрънкат ще я вдигна нагоре.
Това е поредната тъпотия!

Заглавието е подвеждащо
Заглавието е подвеждащо
12.04.2020 15:11 15:11

Заповедта е за маски ,шалове или кърпа да покрива устата и носа.
Оправете си заглавието.

Back to top button