Хасково

Дезинфекцираха четирите църкви в Хасково

Екипи на „Екопрогрес“ са дезинфекцирали днес четирите църкви в Хасково, съобщават от общината. Това се прави в навечерието на Цветница.

С препарати са обработени пространствата около и вътре в храмовете. Местата за сядане и иконите също са дезинфекцирани. Утре дезинфекция ще се извършва периодично от църковните служители.

От неделя носенето на предпазни маски е задължително. Забранена е продажбата на цветя и върбови клонки пред църквите на територията на общината. Всички свещници ще бъдат изнесени пред храмовете. Няма да се раздават върбови клонки, като цветя няма да се внасят в църквите.

Доброволци и църковни служители ще следят да няма струпване на хора в църквите. Извън храмовете контролът ще бъде извършван от полицията.

От общината призовават миряните да останат по домовете си. На Цветница литургията ще се излъчва на живо на фейсбук страницата на община Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button