Дезинфекцират с бактерицидна лампа и в Хасково

Хасково

Центърът за административно обслужване на община Хасково от днес ще бъде дезинфекциран с ултравиолетова бактерицидна лампа, съобщават от кметството.

Тя е с мощност 4 х 30 вата, което е достатъчно за помещение с размели 50 – 60 квадратни метра. Дължината на вълната е 253.7 нанометра. Ултравиолетовите лъчи убиват микроорганизми и бактерии и са едно от най-ефективните средства за борба с разпространението на зарази.

Бактерицидната лампа е мобилна. Тя може да се използва за дезинфекция и на други помещения. Тя ще се включва след работно време, за да подготви помещенията за следващия работен ден.

Haskovo.info припомня, че подобна лампа купиха наскоро и от община Димитровград.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

    • Ефективността на лампата зависи от мощността й и това колко време свети…. различните мощности обработват различни квадратури. Не е лошо да се образовате, преди да се хабите да пишете празни коментари.

    • УВ лампа произвежда озин който дезинфикцира всичко и на места където не се виждат.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.