Спорт

Тенис шампионите до 14 год. се пробват на второ държавно в Хасково

Новата тенис зала в ХасковоПобедителите от държавното първенство по тенис в зала до 14 години – софиянците Андрей Алауи и Джулия Терзийска ще участват и в надпреварата между най-добрите наши ракети до 16 години. Квалификациите на държавното първенство в по-високата възрастова група стартираха вчера в новата зала на тенис комплекс „Хасково“.

Двамата шампиони на сингъл при юношите и девойките до 14 години ще се включат директно от основната схема на втория турнир, чийто домакин е Хасково. Миналата седмица Андрей Алауи, който бе № 3 в схемата, и Джулия Терзийска, поставена под № 1, демонстрираха отличен тенис и не дадоха нито един сет на съперниците си по пътя към  шампионската титла. Алауи отнесе на финала с 6:0, 6:3 втория поставен Любомир Лещански от „Левски“, а Терзийска – с 6:1, 6:0 третата поставена при девойките Виктория Очева от софийския „М спорт“.

Андрей Алауи стана пръв и в състезанието на двойки, където заедно с бургазлията Стоян Станков се наложиха в спор за титлата над  Любомир Лещански и Габриел Донев с 6:3, 4:6 /10-7/. Най-добри при девойките до 14 години бяха Вивиян Златанова от ТК „Пазарджик“ и Десислава Златева от ЦСКА, които победиха на финала Виктория Очева и Габриела Стоименова със 7:5, 7:6 /4/.

Шампионите на държавното първенство до 14 години бяха наградени от президента на ТК „Хасково“ и член на УС на Българската федерация по тенис Румен Балкански, както и от бащата на първата ни ракета Григор Димитров – Димитър Господинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button