Хасково

Една от инфектираните медицински сестри в Хасково вече е отрицателна. В страната случаите са общо 1 234 – ВИДЕО

Една от инфектираните с коронавирус медицински сестри в Хасково е дала отрицателни проби и вече е изписана от болницата, съобщават от областния кризисен щаб. Така общият брой на излекуваните в региона вече е 7.

Haskovo.info припомня, че установените случаи в Хасковска област до момента са 15. Четири от тях са на лекар и три медицински сестри от Инфекциозното отделение на МБАЛ.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети осем проби за наличие на коронавирусна инфекция. Пет от тях са направени на медицински персонал в инфекциозно отделение, като три от пробите са контролни на първите три медицински лица, заразени с COVID-19. Две от взетите проби са на работещи в ОАИЛ, а една е на пациент в отделението по вътрешни болести.

Положителни са потвърждаващите проби на лекаря и едната от сестрите от Инфекциозно отделение. Останалите са отрицателни и няма нов установен случай за деня.

1 234 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 54, а 197 са излекуваните. 63 са положителните проби за последното денонощие. 285 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 41 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 135 души.

Заболели Починали Оздравели
Хасково 15 1 7
България 1 234 54 197
Светът 2 831 860 197 318 807 010
Статистика към 08:00 часа на 25.04.2020 г.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button