Хасково

Изправят пред съда жена, върнала се от Нидерландия и нарушила карантината

Жена ще бъде изправена пред Хасковския районен съд по обвинение за нарушаване на задължителната 14-дневна домашна карантина.

Тя е от хасковско село, прибрала се е от Нидерландия и е била поставена под карантина. Полицаите обаче са я хванала, че е излязла от дома си. Подсъдимата е сключила споразумение с прокуратурата. То е за 3 месеца условно и глоба от 10 000 лв. Споразумението обаче трябва да бъде одобрено от съда. Делото ще бъде разгледано на 29 април.

Haskovo.info припомня, че в Хасковска област вече има една осъдителна присъда срещу нарушител на карантината. 5 месеца условно и 10 000 лв. глоба получи от Свиленградския районен съд 19-годишно момиче от Любимец. То се върнало от Германия, но вместо да остане в дома си, отишло на гости при свои близки в Харманли. Присъдата е след споразумение с прокуратурата.

Наказанието за нарушаване на карантината е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button