Хасково

Разходките в хасковските паркове ще стават по маршрути

Указания за използване на парковете в Хасково издадоха от общината.

Както Haskovo.info писа, от 27 април със заповед на здравния министър се разрешиха посещенията на градските паркове и градини. Това се отнася за родители с деца до 12 г. от 9:30 до 18:30 часа и за собственици на кучета до 9:30 и след 18:30 часа.

Парк
Парк „Ямача“

Задължителните правила на община Хасково за посещенията на парковете са: носене на предпазни маски, спазване на дистанция от 2.5 метра спрямо сруги семейства, влизането в парка само от обозначените места, а разходките – по обозначени маршрути, да се избягва докосване на повърхности, сядане на пейки и тревни площи, трябва да се спазват указанията на длъжностните лица.

Парк
Парк „Кенана“

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства, използването на детски, спортни съоръжения и пясъчници, игрите на децата в групи и с общи играчки, сядането на пейки, на тревата, правенето на пикник и употребата на алкохол.

Препоръчва се парковете да не се посещават ако някой има температура, кашлица и задух, да не се влиза в парка ако има много хора, да не се остава повече от 2 часа, изхвърлянето на отпадъци да става в контейнерите извън парка, измиване на ръцете и почистване на дрехите след разходка.

Парк
Паркът под Езиковата гимназия

Междувременно в Димитровград разрешиха посещенията в парковете „Пеньо Пенев“, „Марица“ и „Вапцаров“. За реда в тях ще се грижат общински служители, доброволци и полицията. Патрулите ще извършват обиколки и с електрически велосипеди.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
27.04.2020 19:43 19:43

Пълни тъпотии,защо трябва да се ходи точно по тези маршрути…

странен
странен
27.04.2020 21:45 21:45
Отговор до  КОРЕНЯК

За да не ме засече идот като теб, който всичко му е криво, мрънка и няма грам дисциплина

Барселона
Барселона
27.04.2020 23:31 23:31
Отговор до  странен

Долен гербераст, ще се задавиш с боковия пенис в устата си.

Колю тракториста
Колю тракториста
28.04.2020 2:12 2:12

Елате да се разходите в мойте лозя ще има мотики и дистанция между хората

РИЮ
РИЮ
28.04.2020 7:35 7:35

А защо градската градина в Хасково не е отворена още?

Back to top button