Хасково

Въпреки първата отрицателна проба и майката на 15-годишния от Нидерландия е положителна за коронавирус

Въпреки първоначалната отрицателна проба, майката на 15-годишното момче от хасковското село Криво поле е положителна за коронавирус.

Както Hakovo.info писа, семейството се прибра от Нидерландия в неделя. Били са 5 души, като от София до Хасково са пътували с две таксита. На автогарата в града са били поети от Спешна помощ и откарани в Инфекциозно отделение.

Първоначално бяха тествани жената, синът и дъщеря й. Момчето даде положителен резултат и остава в болницата, сестра му е отрицателна и е изписана под карантина. Първата проба на майката беше отрицателна, но състоянието й е сериозно – тя е с двустранна пневмония, задух, кашлица и температура. Това накара лекарите в болницата да я тестват повторно, като резултатът е положителен за COVID-19.

За последното денонощие на територията на област Хасково са изследвани шест проби за наличие на коронавирусна инфекция. Останалите пет са на медицински специалисти към МБАЛ – Хасково, които са отрицателни, съобщават от областния щаб.

От Националния щаб коментираха, че в самолета от Нидерландия със семейството от Криво поле са пътували 95 човека от страната. Адресите им са издирени. Призовават се всички да се свържат с РЗИ и да се изследват. Това се отнася и за шофьорите на двете таксита, които са докарали семейството в Хасково.

До този момент общо установените случаи на инфектирани с коронавируса в Хасковска област са 17. Един от пациентите почина, а седем са оздравелите.

Новите случаи за денонощието в страната са 50. Общо инфектираните са 1 437. 243 са излекувани.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.04.2020 9:09 9:09

Пълен абсурд. Аз не мога да отида никъде да свърша работа а границите отворени и постоянно пристигат заразни. Как аа минали летището. Как са влвзли в града .Нали има полицай. ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦАТА. НЯМА ДА СТАВАМ ЖЕРТВА НА ГУРБЕТЧИИ

Анонимен
Анонимен
29.04.2020 15:06 15:06

Абе тия мангали защо ги пускат изобщо в България, вън вън вън откъдето е дошъл или хоп в пандиза под карантина. Ния клюфтим по къщите като последните престъпници , пък за тях свободаааа ……Ай сиктир Има ли държава изобщо за тях, да вземе мерки да не ги допуща да щъкат нагоре надолу и да разнасят вируси Няммаааааа само за нас има наказания глоби и преследване

Back to top button