Хасковлия ще е почетен консул на България в Дания

Хасково

Министерският съвет днес прие решение за назначаването на Михаил Делчев за почетен консул на България в Дания, със седалище в град Ебелтофт и консулски окръг – регион Централна Ютландия.

Хасковлията Михаил Делчев е известен български музикант и диригент, който живее и работи в Дания от 30 години. Основател и ръководител е на три дамски формации за български фолклор в Дания. Благодарение на него музикалният ни фолклор става все по-популярен в Скандинавието

Haskovo.info припомня, че през 2018 г. женският вокален ансамбъл „Перуника“ от Стокхолм, дирижиран от Михаил Делчев изнесе концерт съвместно с камерния оркестър на Хасково с диригент Цанислав Петков и народния оркестър с диригент Димчо Йорданов. Концерт на българските гласове от Скандинавия бе част и от програмата „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.