Хасково

1 447 са вече заразените в страната, 4 отрицателни проби в Хасково

Четири проби за наличие на коронавирусна инфекция от Хасковска област са изследвани днес, съобщават от областния кризисен щаб. Всички са дали отрицателен резултат.

Две от пробите са контролни. Едната е на 26-годишната жена, която беше първият пациент с коронавирус в Хасковска област. Контролната й проба е взета след изтичане на 28-дневната карантина от първия ѝ отрицателен тест. Втората проба е на нейния съпруг, който не беше тестван докато тя беше болна.

Другите две отрицателни проби са на пациенти от Инфекциозното отделение на МБАЛ – Хасково.

1 447 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани 10 нови случая, като 4 са в област София, 3 в област Кюстендил, 2 в област Враца и 1 в област Русе. Лабораториите продължават да работят.

310 от заразените са настанени в болница, като 38 са в интензивни отделения. Заразените медици са 155.

Днес в областната болница в Ямбол са починали двама души, при които е била регистрирана коронавирусна инфекция. Починалите са мъж на 75 г., който е имал онкологично заболяване, и жена на 55 г., която е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет. В областната болница във Видин е починал мъж, който е бил със стеатоза, артериална хипертония и постоянно предсърдно мъждене. Починалите, при които е установен COVID-19, са вече 64.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button