Регион

Ангел Кунчев: Заразената от Криво поле не е потърсила медицинска помощ на летището

„В момента на пристигането от Нидерландия заразената с COVID-19 жена от хасковското село Криво поле не е имала температура, нито е потърсила медицинска помощ“, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на брифинга на националния щаб.

Той допълни, че 95-те пасажери от неделния полет са преминали и през термокамери. Хората са получили листовка на 6 езика с указания. За по-малко от 24 часа с помощта на полицията всички пътници са издирени. Намерен и изследван е таксиметровият шофьор, откарал семейството от Криво поле от летището до Хасково.

Haskovo.info припомня, че жената е в хасковската болница в тежко състояние. Там е и 15-годишният й син, който също е положителен и е в добро състояние. Отрицателна проба даде 16-годишната дъщеря, която е под карантина в селото.

Общо 13 души са се прибрали в Хасковска област с неделния полет от Нидерландия. Те са от няколко хасковски села, където хората са притеснени, защото се чакали да се завърнат още работници от цветните полета.

Новите случаи за денонощието са 51, като общо заразените са 1 488. В болница са 310, като в интензивни отделения са 38. Заразените медици са 164. Излекуваните са 266.

Във ВМА вече е започнало лечение с вливане на плазма с антитела от преболедували. От щаба коментираха, че степента на заразност на коронавируса в България е 1.4.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.04.2020 10:24 10:24

Аз пък си мислех че имаме държава и посрещат тия които влизат. А то се оказа разграден двор. Смърт на ЕС. Нищо добро не сме видели. Дори здравни осигуровки нямат гурбетчиите

Анонимен
Анонимен
30.04.2020 11:37 11:37

Тя се е разболяла по пътя Хасково-София по думите на Ангел Кунчев.Нищо че в самолета са и слагали кислородна маска. Добре е била

Гняв
Гняв
30.04.2020 14:25 14:25

Затваряме областните градове, обаче пък който иска да влезе от на … където му скимне – няма проблем… Събрахме всичко живо пръснало се по света, без да се знае кой в какво състояние е. Прекрасно!
Да си стоим вкъщи и да не играят децата по парковете и да не ходят на училище, за да ограничим разпространение на зараза, а хората си се прибират от по света и си обикалят наоколо.

Back to top button