Регион

Започва тестването на хората, завърнали се от Нидерландия

Днес тепърва започва тестването за коронавирус на хората завърнали се от Нидерландия в Хасковска област. Това вероятно ще продължи и утре, коментираха пред Haskovo.info от РЗИ.

Техният брой от неделния полет е вече 14, след като човек от Кърджали е казал, че ще кара карантината си в Хасковско. Освен от Криво поле и Брягово със същия полет има хора в Узунджово и община Димитровград.

Дезинфекция

Иначе днес в Криво поле и Брягово започна дезинфекция. В Криво поле е карантинирана 16-годишната дъщеря на жената с COVID-19, която е в тежко състояния в хасковската болница. В МБАЛ е и 15-годишният й син.

В Брягово са четирима от неделния полет, а общо завърналите се досега в селото от Нидерландия са 16. Те са под карантина. Хората обаче са притеснени, защото близките им, с които живеят заедно, се разхождат из селото и вчера за това е имало актове.

В двете хасковски села от днес работят здравни медиатори от общината, които консултират семействата с карантинирани лица как да спазват противоепидемичните мерки, съобщават от кметството.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button